Руските сили продължават да нанасят удари в района на Херсон, съобщи в Телеграм началникът на военната администрация на града Роман Мрочко. Повредени са електропроводи, заради което центърът на града е без ток. Има и разрушени сгради, допълва БНР. Сутринта е имало атака и по пътнически влак, но няма пострадали.

Руска атака е имало и по четири населени места в района на Берислав.

Продължават ожесточените боеве край източния град Авдеевка. Москва разполага допълнителни сили, за да обкръжи стратегически важния град. Украинските военни съобщават още, че след загубите руските сили са се прегрупирали и организират атаки около село Макеевка, и се придвижват към град Купянск.

Русия съобщи, че е унищожила 27 украински дрона. 18 от тях са били свалени над Курска област, 2 над Белгородска област, къде са прехванати останалите не се уточнява. Няма информация за пострадали хора. Киев опроверга информацията за унищожен украински дрон в Белгородска област, като заяви, че украинският безпилитен апарат е нанесъл удар по електрическа подстанция в село Красная Яруга. 

18 от дроновете са били унищожени над Курска област. Два са били свалени над Белгородска област, уточни руското министерство на отбраната в своя канал в приложението "Телеграм". По-рано днес губернаторът на Курска област Роман Старовойт информира за 12 украински дрона, които са били прехванати. Той уточни, че няма жертви.

Старовойт написа още в своя канал в приложението "Телеграм", че отломки от поразените дронове са се разпръснали извън населени места. И Курска, и Белгородска област граничат с Украйна. Ройтерс прави уговорката, че информацията не е проверена чрез независим източник, а за момента няма коментар от Киев.

Шестима души са загинали при руски атаки в Украйна през последните 24 часа, съобщиха днес местните власти, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Двама души са загинали, а още трима са ранени в Херсонска област, след като над 100 снаряда са били изстреляни в региона през уикенда, написа в социалните мрежи областният управител Олександър Прокудин.

По-късно две управляеми бомби са поразили ключова инфраструктура в град Херсон, предизвиквайки частично спиране на електрозахранването и прекъсване на водоснабдяването в района, съобщи началникът на военната администрация в града Роман Мрочко.

Местните власти съобщиха, че още двама души са загинали в Донецка област и че 57-годишен мъж и 54-годишна жена са загинали при въздушен удар, който е разрушил дома им в Харковска област.