Видеозапис от уникален танков дуел в Донбас бяха разпространени от руската информационна агенция РИА Новости. В него участват три руски верижни бойни машини и две украински. Записът е предоставен от руски военнослужещи.

"Единият от трите танка на руските въоръжени сили се движи от асфалтов път към черен такъв, а след това към горски пояс. Другите две машини се движат по асфалтовия път и отклоняват вниманието на двата украински танка, които се намират в друг горски пояс", коментира видеото един от военните.

Той допълва, че благодарение на тази маневра, когато украинските военни откриват огън по двата руски танка, които са в пряка видимост, третият, който се приближава незабелязано по фланга, започва да стреля по украинската машина. В резултат на това вражеският танк е поразен.

"Танковият дуел е много труден, опасен и честно казано е много страшен, защото се провежда на разстояние по-малко от 500 метра. Руският танков екипаж успява да удари украинския, защото е избрал правилната тактика", допълва събеседникът на РИА Новости.

Същевременно от Министерството на отбраната съобщиха, че руските войски ще продължат да спазват прекратяването на огъня до полунощ въпреки обстрела на Въоръжените сили на Украйна по населени пунктове и позиции на Руската федерация.

"Въпреки артилерийския обстрел на въоръжените сили на Украйна по населени места и руски позиции, изпълнението на обявеното прекратяване на огъня ще бъде продължено от руската група войски (сили) до 24:00 часа днес", каза говорителят на МО генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.