Руски специалисти по радиационна, химическа и биологична защита са извършили дезинфекция на един от най-големите онкологични центрове на Балканите - Института за онкология и радиология в Белград, съобщи ТАСС, позовавайки се на съобщение на руското министерство на отбраната.

Руско-сръбски екипи също така са продължили съвместни мероприятия по дезинфекция като за 24 часа са били обработени над 20 обекта в Белград, Прокупле и Блаце. Руски лекарски екипи са помогнали за лечението на 14 пациенти, заразени с коронавирус, в болницата в Ниш. Руски военни лекари са дали също препоръки по провеждане на противоепидемични мероприятия в градовете Алибунар, Тръстеник, Тучин и Иванице.

Руските военни специалисти са извършили общо дезинфекция в 154 обекти в 30 градове в Сърбия. Военните лекари от Русия са участвали в лечението на над 785 пациенти, заразени с коронавирус. Министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи в събота, че броят на заразените с новия коронавирус за 24 часа в страната се е увеличил със 157 души и възлиза на 9362 души, а броят на смъртните случаи е достигнал 189, отбелязва ТАСС.