Русия нанесе въздушни удари в Украйна през нощта. Засега няма данни за жертви, предаде Ройтерс.

Мишени на атаките са били столицата Киев и други украински райони, съобщиха въоръжените сили на страната.

В цяла Украйна около 3 ч. тази сутрин (и българско време) бе обявена въздушна тревога, която бе отменена три часа по-късно, информира БТА.

Мишени на атаките са били столицата Киев и други райони, съобщи украинската армия.

По-късно украинските военновъздушни сили казаха, че са унищожили на Северна и Централна Украйна четири крилати ракети, изстреляни от Русия. Те са засекли във въздуха общо осем вражески цели, но допуснаха, че останалите четири "вероятно (са били) фалшиви", като са имали за цел да заблудят противовъздушната отбрана на Украйна.

В атаката са участвали пет руски стратегически бомбардировача.

Двама души са били ранени, а 10 сгради са понесли щети, в резултат на падащи отломки в един район в украинската столица, съобщи управителят на Киевска област Руслан Кравченко. Той не уточни за кой район става въпрос, но каза, че "благодарение на професионалната работа на силите за противовъздушна отбрана не е имало удари по критична инфраструктура или жилищни сгради".

Украинската противовъздушна отбрана е свалила успешно "всички вражески цели, движещи се в посока Киев", съобщи ръководителят на градската военна администрация Сергий Попко, цитиран от държавната новинарска агенция Укринформ.

Той добави, че няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети в столицата на Украйна.

По-рано Киевската градска военна администрация съобщи, че украинската противовъздушна отбрана отблъсква руска атака.

Руската противовъздушна отбрана пък е унищожила украински дронове над Брянска и Курска област, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че Киев се е опитал да атакува цели на руска територия през нощта и тази сутрин. Руската противовъздушна отбрана е унищожила два безпилотни летателни апарата над Брянска и Курска област - региони, граничещи с Украйна.

Министерството на отбраната на Русия не съобщи за пострадали хора и нанесени материални щети, отбелязва Ройтерс.

Вчера губернаторът на друг руски регион, граничещ с Украйна - Белгородска област, съобщи за шестима ранени при атака с дрон.