Междувременно, френският президент Франсоа Оланд обеща, че заедно с германския канцлер Ангела Меркел ще направи всичко възможно, на срещата им тази вечер в Берлин с руския президент Владимир Путин, за удължаване на паузата в бомбардировките над сирийския град Алепо, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ще направя всичко с канцлера Меркел, за да бъде удължено примирието", каза френският президент, който бе с Бели каски от Алепо - сирийска доброволческа група, която участва в спасителни операции в райони на бойни действия.

"Франция ще направи всичко по силите си, за да окаже натиск върху онези, които подкрепят режима, имам предвид руснаците, за да бъде удължено примирието", подчерта Оланд.

Вчера от ООН определиха обявеното 8-часово прекъсване на бомбардировките в Алепо за "позитивно", но не достатъчно дълго.

Необходима е "по-дълга пауза, за да могат да влязат камионите" с хуманитарна помощ в източната част на града, контролира от бунтовниците, каза по-рано говорителят на ООН Стефан Дюжарик.

Този сектор, където живеят 250 000 души, непрестанно е бомбардиран от края на септември от сирийски и руски самолети, отбеляза АФП.

САЩ заявиха, че прекъсването е твърде недостатъчно и идва твърде късно.