За предстоящите на 31 март президентски избори в Украйна са регистрирани рекордните 44-има кандидати, обяви днес украинската Централна избирателна комисия (ЦИК), предадоха АП и ДПА.

Досегашният рекорд от 26 кандидати датираше от 2004 г.

Според последните социологически проучвания най-голяма подкрепа получава комедиантът Володимир Зеленски, изпълнявал ролята на украински президент в популярния телевизионен сериал "Слуга на народа". Неговият рейтинг се дължи на статута му на телевизионна звезда, както и на недоволството сред хората от сегашните лидери на Украйна, отбелязва АП.

Резултатите от анкета, огласени по-рано тази седмица, отреждат на комика подкрепа от 21,9 на сто. Следват експремиерът Юлия Тимошенко с 19,2 и действащият президент Петро Порошенко с 14,8 процента. Проучването, проведено сред 10 хиляди украински гласоподаватели, е с марж на грешката един процентен пункт.

Сред одобрените от ЦИК кандидати за президент са още народният депутат  от предишните събрания на Върховната Рада Юрий Кармазин, журналистката Юлия Литвиненко и ръководителя на обществената организация "Влада народа" Александър Вашченко.