Нашите войници освобождават Донбас стъпка по стъпка и достойно изпълняват своя дълг, заяви по време на откриването на форума "Армия-2022" в парка "Патриот" край Москва президентът на Русия Владимир Путин. Той говори за хода на войната в Украйна и увери, че Русия има много съюзници.

"Борим се за Русия, за мирен живот в Донецка и Луганска народна република, ясно изпълняваме всички задачи, стъпка по стъпка освобождаваме земята на Донбас", каза Путин и допълни, че руските военни "във всички времена надеждно са пазили суверенитета и сигурността на родината, носейки свобода на други народи", каза Путин.

Президентът на Русия благодари на руските оръжейници "за това, че са снабдили армията и флота със съвременни оръжия, които днес работят за победата, за технологичното и индустриалното развитие на цялата страна, на цяла Русия".

"Високо ценим факта, че страната ни има много съюзници, партньори, съмишленици на различни континенти. Това са държави, които не се огъват пред така наречения хегемон. Техните лидери проявяват истински мъжки характер и не се огъват пред тъй наречения хегемон... Русия истински цени исторически силните, приятелски, истински доверителни връзки с държавите от Латинска Америка, Азия, Африка

Според Путин руските оръжия се ценят по целия свят и Русия е готова да ги предложи на партньорите си, с които планира да развива военно-техническо сътрудничество.

"Наш дълг пред паметта на милионите жертви на Втората световна война е да реагираме остро на опитите за фалшифициране на историята, да противодействаме на разпространението на всякакви форми на неонацизъм, русофобия и расизъм", каза още руският президент.