Руският президент Владимир Путин се срещна в Израел с майката на задържаната в Русия за притежание на наркотици израелска туристка Наама Исахар.

Тя беше арестувана преди месеци по обвинение, че у нея са били открити няколко грама марихуана, припомня Асошиейтед прес.

Асошиейтед прес. Майката на Наама, Яфа, се срещна в Ерусалим с Путин и с израелския премиер Бенямин Нетаняху. След срещата си с Яфа Исахар Путин каза, че всичко с дъщеря й ще бъде наред.

"Срещнах се с майката на Наама. За мен е ясно, че Наама е от много добро и порядъчно семейство. Известна ми е позицията на премиера (на Израел), който моли да се вземе решение по случая. Всичко това несъмнено ще се има предвид при взимането на окончателно решение. Майката много се притеснява, виждам това. Казах й и искам да повторя - всичко ще бъде наред", изтъкна Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Руският президент е на посещение в Израел, където ще участва в откриването на паметник в чест на защитниците на Ленинград, отбранявали го по време на 900-дневната нацистка блокада по време на Втората световна война. Руският лидер ще участва и в церемония по случай 75-ата годишнина от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер "Аушвиц".