Руският президент Владимир Путин заяви днес, че няма никакви доказателства за замесеност на Русия в разбиването на малайзийски пътнически самолет през 2014 г. в сепаратистката източна част на Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Путин каза това като коментар на предявяването на обвинения в убийство на трима руснаци и един украинец от съвместната следствена група вчера, добави БТА.

"Това, което беше представено като доказателства за вина на Русия, изобщо не ни задоволява. Там нямаше никакви доказателства, в нищо от представеното", каза Путин пред журналисти след участието си в телевизионната пряка линия, в която отговаряше на въпроси на граждани.

При разбиването на самолета, изпълнявал полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, бяха убити всички 298 души на борда му. Разследването установи, че той е бил свален с ракета руско производство.

Както е известно, международната следствена група води разследването за сваления малайзийски "Боинг 777" над Източна Украйна. Следствието е категорично, че изстреляната ракета от ЗРК "Бук", която е свалила пътническия самолет, е принадлежала на руската армия.

Експерти са установили уникалните белези на ракетата, намерени са и отпечатъци от пръсти и след като всички факти са доказани е установено, че ракетата е била на въоръжение в 53.та зенитна бригада на руската армия, дислоцирана в Курск.