Лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган по време на разговора си в Буенос Айрес в кулоарите на срещата на върха на Г-20 съгласуваха стъпките по изпълнение на договореностите за демилитаризираната зона в сирийската провинция Идлиб. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров по телевизия Русия-1, предаде ТАСС.

На тази среща също така бе потвърдена договореността за Идлиб, каза Лавров. Отбелязано беше, че въпреки активните последователни действия на нашите турски колеги, все пак, не всички екстремисти се подчиниха на искането да освободят 20-километровата демилитаризирана зона.

Съгласувахме бъдещите стъпки, насочени към това да се уважава договореността за създаването на такава демилитаризирана зона, но същевременно да се предприемат стъпки, така че екстремистите да не се опитват да саботират тази най-важна договореност, която бе приветствана от всички, добави Лавров.

На срещата с Путин в Буенос Айрес в събота Ердоган предложи да бъде проведена нова среща на върха за ситуацията в Идлиб.