Апелативният съд в Букурещ реши да освободи братята Тейт от домашен арест, съобщи Диджи24 и БТА. Промяната на мярката за неотклонение беше постановена днес и не подлежи на обжалване.

Оттук нататък Андрю и Тристан ще бъдат разследвани под съдебен контрол. Двамата братя ще трябва да се явяват пред съда, когато са призовани, да уведомят незабавно съдебния орган, постановил мярката, ако променят местожителството си, като нямат право да напускат границите на окръг Илфов и община Букурещ. Забранено им е да контактува със свидетели или жертви.

Преди време румънски прокурори внесоха в съда обвинителния акт срещу братята Андрю и Тристан Тейт, които са обвинени в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група с цел сексуална експлоатация на жени. Обвинения са повдигнати и на две румънски гражданки, които според румънската прокуратура са подпомагали дейността на братята Тейт.

Противоречивата интернет знаменитост Андрю Тейт, неговият брат и две румънски гражданки бяха задържани в предварителен арест от 29 декември до 31 март, когато съд в Букурещ ги пусна под домашен арест. Крайният срок за внасяне на обвинителен акт изтичаше този месец.

Наред с останалото Андрю Тейт е обвинен, че е изнасилил една от жертвите, а неговият брат Тристан - че е подстрекавал към насилие.