Речта на Доналд Тръмп Билингс, Монтана, за икономическата политика на САЩ в петък се превърна в истински хит за социалните мрежи. Причината за това обаче не станаха политическите послания от трибуната, а неизвестен младеж, който първоначално стои зад президента, но по-късно се налага да бъде отстранен.

По време на прякото телевизионно предаване ясно се вижда как думите на Тръмп срещат съпротива и иронизиране от страна на човека с карирана риза зад гърба му.

Например, при репликата "Получихме голяма подкрепа", младежът отзад отговаря с "Дали?". Акцията му е съпроводена със саркастични жестомимики и продължава при почти всички моменти, в които президентът хвали работата си.

Накрая се налага стюард да се приближи до него, да го призове да се отдръпне и след това да заеме мястото му. Младежът се съгласява и доброволно се оттегля. Все още няма информация дали той е бил санкциониран и по някакъв друг начин.

Различни епизоди от соловата акция набраха мигновена популярност в социалните мрежи на САЩ. Най-разпространение са клипчетата в Туитър, някои от които имат над 1 милион гледания.