"Трябва ли да разширим Русия и да я завладеем? Разбира се, колкото по-голяма е Русия, толкова повече можем да я доим", пее Надежда Толоконникова в униформа на служител на прокуратурата, докато Екатерина Самуцевич лакомо яде огромно печено пиле, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Видеоклипът показва още затворници с платнени торби на главите, които чакат да бъдат обесени, а други са изтезавани на легла без дюшеци.

"Обичам Русия, аз съм патриот. Бъди верен на хората на власт, защото властта е дадена от Бога", пеят още "Пуси райът".

"Не мисля, че Навални или Павленски ще ти досаждат повече, Володя", реди Надежда пред портрет на Владимир Путин, имайки предвид опозиционера Алексей Навални и твореца Пьотър Павленски.

"Ще се намери място в затвора за всеки прекалено умен човек", обяснява певицата докато се кръсти.

В началото на декември генералният прокурор Юрий Чайка се озова в центъра на полемика след излъчването на филм на Фонда за борба с корупцията на Навални. Във филма двамата синове на прокурора са обвинени в незаконно забогатяване с помощта на служители на баща им. Чайка отхвърли обвиненията и заяви, че филмът е поръчан от американските тайни служби.

Феминистката пънк група „Пуси райът” се прочу, когато разгневи руския президент Владимир Путин след тяхно изпълнение на песен-молебен в московска катедрала „Христос Спасител” на 21 февруари 2012 г. Заради инициативата си две от младите жени влязоха в затвора. Те излежаха почти 2-годишни присъди, но бяха пуснати по-рано след амнистия.