Основателят на ЧВК "Вагнер"Евгений Пригожин записа първото си аудиопослание след седмица. То беше публикувано в близкия до групата канал в Телеграм - GREY ZONE.

"Днес ние се нуждаем от вашата подкрепа както никога досега. Благодарим ви за това. Искам да разберете, че нашият "марш на справедливостта" имаше за цел да се бори с предателите и да мобилизира обществото ни. И мисля, че успяхме в голяма степен да го направим", казва той.

Пригожин също така изрази увереност, че в близко бъдеще всички ще видят "следващите победи на фронта". Основателят на ЧВК "Вагнер" не разкри бъдещите си планове, нито местонахождението си.

От края на бунта Пригожин е направил само едно изявление. На 26 юни пресслужбата му публикува 11-минутен запис, в който той излага своята версия за случилото се и уверява, че не е имал намерение да "сваля режима".

Кремъл съобщи, че Пригожин ще "замине" за Беларус като част от споразумението за прекратяване на бунта. Самият той нито потвърждава, нито отрича това. На 27 юни самолетът на бизнесмена се приземи на военното летище Мачулишчи край Минск. Същия ден Александър Лукашенко потвърди, че Пригожин наистина е в страната. Оттогава самолетът на Пригожин е летял между Русия и Беларус поне два пъти; дали бизнесменът е бил в него, не е известно.