Президентът Румен Радев и хърватския му колега Колинда Грабар-Китарович ще обсъдят възможностите за задълбочаване на двустранното партньорство в туризма и насърчаването на инвестициите в тази насока. Сред темите им за разговор ще бъде сътрудничеството между двете държави в сферата на икономиката, енергетиката, науката, образованието и културата.

В рамките на визитата си в Хърватия държавният глава ще се срещне и с премиера Андрей Пленкович. По-късно ще разговаря с представители на българската общност в страната. 

Българите в Хърватия са етническо малцинство в страната. Според преброяването на населението през 2011 година са 350 души.

На 4 април 2018 година президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович бе на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Сред темите на срещата на двамата президенти бяха същите теми - туристически връзки, икономика и търговски обмен. Тема на разговорите бе и Българското председателство на Съвета на ЕС. Вероятно сега българският държавен глава ще предаде от опита си на хърватския си колега с оглед на предстоящото през 2020 г. хърватското председателство.