Броят на загиналите при пожара на централната гара "Рамзес" в египетската столица Кайро достигна 25 души, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на властите.

Очаква се броят на жертвите да нарасне, каза Мохамед Саид, директорът на Железничарската столица в Кайро. Той съобщи и за 47 ранени.

Главният прокурор на Египет Набил Садик изпрати на гара "Рамзес" специален екип, който да разследва инцидента.

Все още няма официална информация каква е причината на злополуката.

По данни на телевизия "Ал Хадас", цитирана от ТАСС, локомотив, чиито спирачки отказали, се ударил с голяма скорост в платформа на гарата, при което избухнал силен пожар. Огънят обхванал една от сградите на гарата и вагони на пътнически влак, намиращ се на съседната платформа.

Според интернет портала "Аш Шурук", който се позовава на свои източници от следствените органи, локомотивът, врязал се в платформа на гарата, е бил без машинист.

По данни на онлайн изданието не е известно защо локомотивът е потеглил, при това без машинист, от намиращо се на пет километра ремонтно депо и се врязал в гарата с пълна скорост. Според някои коментатори е възможно да става дума не за непредумишлен инцидент, а за терористичен акт.