В електрическа подстанция, разположена в руския граничен град Белгород, днес избухна пожар след украински удар, съобщи в Телеграм губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от Франс прес и Би Би Си. "В електрическа подстанция избухна пожар след обстрел срещу Белгород", написа губернаторът и добави, че е заминал за там, за да се запознае със ситуацията.

"Максимално бързо ще се постараем да отстраним последиците. Приблизителното време за превключване към резервен източник е до 4 часа. Водоснабдяването е в норма, а помпите са минали на други линии на захранване", съобщи още Гладков.

Губернаторът не уточни, колко местни жители са засегнати от аварията, но малко по-късно съобщи, че пожарът е бил угасен и е започнало включване на потребителите към резервни схеми за електрозахранване, предаде ТАСС.

В началото на седмицата руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу обекти на украинската енергийната инфраструктура, в резултат на което без ток останаха много райони на Украйна. След няколко дни повечето последици от тези удари бяха отстранени.