Той съобщи това в туит от днес.

"Причината, поради която отмених моето пътуване до Лондон, е, че аз не поддържам решението на администрацията (на предишния президент на САЩ Барак) Обама да продаде за жълти стотинки едно от най-добрите посолства в Лондон само за да построи след това ново в отдалечен район за 1,2 милиарда долара. Лоша сделка. Няма да прережа лентата (на церемонията по откриването)", коментира Тръмп в Туитър.

По-рано днес британски медии писаха, че посещението е отменено. Според вестник "Гардиън", Тръмп се е отказал от визитата "на фона на опасенията от масови протести", отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Британският премиер Тереза Мей покани американския президент на държавно посещение при срещата им в Белия дом миналата година. Активисти се заканиха да организират масови протести, а депутати - да не позволят на Тръмп да говори пред парламента.

Британското правителство все още не е определило дати за държавното посещение на американския президент, но уговори "работна визита", която да съвпадне с церемонията по откриването на новото посолство на САЩ. Тя е била насрочена за 26-27 февруари, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от ТАСС.

Според британския ежедневник Тръмп обаче "охладнял към идеята", тъй като не останал доволен от съгласуваните "условия и равнище на посещението".
Така новото посолство на САЩ в Лондон ще бъде открито от държавния секретар Рекс Тилърсън.