Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, размениха основните си виждания за политика и икономика преди балотажа на президентските избори в Украйна. Последните данни сочат, че на балотажа в неделя "за" Зеленски биха гласували около 72% от украинците, а за Порошенко - 25%.

Стадион "Олимпийски" е разделен на две, но не по ширина, а по дължина. Има две сцени. Входовете за привържениците на Петро Порошенко и Володими Зеленский са отделни, като между групите ще има полиция и жандармерия.

Снимка: АР/БТА

Преди да започнат да се упражняват в красноречие, двамата кандидати са организирали концерти за поддръжниците си. Разбрали са се обаче изпълненията да се редуват. Заявка за излъчване на живо на словесния двубой са подали 40 местни и 9 чужди телевизионни канала. На митинг преди дебата Петро Порошенко заяви, че Кремъл би искал да види един слаб и неподготвен новообранец начело на Украйна.

Снимка: АР/БТА

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че неговият съперник за президентския пост Володимир Зеленски си "прави подигравка със страната", предаде ДПА.

Той заяви в днешния предизборен дебат в Киев, че Зеленски не е компетентен да бъде държавен глава на Украйна.

Комикът Володимир Зеленски заяви в днешния предизборен дебат на Олимпийския стадион в Киев, че иска да стане президент на Украйна, за да разбие системата, предаде ДПА

Той обвини държавния глава Петро Порошенко в корупция и му заяви: "Аз не съм ви опонент, аз съм вашата присъда".