Най-малко седем души са убити, а поне 85 ранени, след като кола бомба се взриви в сирийския район Азаз, предаде Ройтерс, като се позова на болница в Сирия и турски медии. Според Анадолската агенция 15 от ранените са откарани в болница откъм турската страна на границата, а състоянието на някои е критично, съобщиха БТА и БНТ.

Нападението е станало в близост до турската граница в район, контролиран от турската армия и съюзническите сирийски сили.

Сирийската обсерватория за правата на човека обвини "Ислямска държава" за атаката. Според турската информационна Анадолска агенция отговорността за нея е на кюрдски милиции.

Вчера Сирия се проведоха парламентарни избори. Повече от 7000 изборни бюра бяха разположени в контролираните от правителството на Башар Асад територии.

Вот имаше и в бившите бунтовнически бастиони, които сирийската армия успя да си върне през последните две години.

Азаз е контролиран от подкрепяни от Турция бунтовници, откакто турски войски нахлуха за първи път в Сирия през 2016 година при операция срещу групировката "Ислямска държава" и кюрдските Сили за защита на народа. Операцията приключи през 2017 година.