Почти две трети от сръбските граждани са против въвеждането на санкции срещу Русия, съобщи белградската агенция Бета.

Евентуалното въвеждане на санкции срещу Русия не биха подкрепили 64 на сто от сръбските граждани, докато 16 на сто от анкетираните са за хармонизиране с ЕС по този въпрос, съобщава вестник "Блиц".

Проучването, проведено от агенция Фактор плюс, също показва, че една пета от анкетираните нямат мнение по въпроса, което според директора на тази агенция Владимир Пеич показва, че противопоставянето на санкциите "не е безусловно", пише вестникът .

"Често се казва, че 80 на сто от гражданите са против въвеждането на санкции срещу Русия, но трябва да сме точни. Има нюанси в отговорите. Цели 20 на сто от гражданите не са за, но не са и против и тяхното мнение може да бъде повлияно от определени обстоятелства", каза Пеич.

Проучването показва още, че 30 процента от гражданите вярват, че новото правителство на Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, 20 процента смятат, че такова решение е сигурно, а 18 процента, че е "малко вероятно", докато почти една трета очакват, че новият кабинет "сериозно" ще обмисли въвеждането на санкции Русия.