Един от най-известните серийни убийци в САЩ - Хуан Валехо Корона, почина в болница в Калифорния. 85-годишният мъж излежаваше 25 доживотни присъди в затвор в американския щат, съобщиха световните агенции.

Когато е заловен през 70-те, Корона е считан за серийния убиец, който е отнел живота на най-много хора в САЩ. Смята се, че е извършил и други убийства, но телата на жертвите не са били открити.

Хуан Корона се родил в Мексико и емигрирал в САЩ като тийнейджър. Известно време бил лекуван за шизофрения, но след това освободен. Започнал да се занимава със земеделие в района на град Юба, като наемал сезонни работници за овощните градини. Точно тези мъже ставали жертва на убийствата, като Хуан Корона ги убивал с мачете.

През 1971 г. фермер открил човешки останки в прасковена градина край Юба. В джоба на трупа била открита разписка от банково плащане от фирмата на Хуан Корона и така той бил свързан с убийствата.

През 1972 г. мексиканецът е признат за виновен за 25 убийства от първа степен и получава 25 доживотни присъди. През следващите 10 години следват обжалвания, като окончателната присъда на Хуан Корона е произнесена през 1982 г. До края на живота си той подава 8 пъти молби за помилване. Всички са отхвърлени.