Близо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за да се включат в руската военна операция. Видеа показват как бойците са натоварвани на автобуси от площада на града.

Държавният глава на републиката Рамзан Кадиров в обръщение към войниците си призова украинския президент Володимир Зеленски да се извини на руския президент Владимир Путин, съобщава "Русская весна".

"Използвам случая да дам съвет на все още действащия президент Зеленски, докато още не е станал експрезидент на Украйна, да позвъни по-бързо на нашия президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин и да помоли за извинение", каза Кадиров.

Планира се чеченските бойци да се включат във военните действия в най-горещите точки на Украйна, каза още ръководителят на Чечня.

Още вчера руските медии съобщиха, че откъм Крим на територията на Украйна се придвижват чеченски подразделения от батальона "Восток", които имат задачата да влязат в Мариупол откъм тила, за да го прочистят от неонацисти, съобщава онлайн изданието.

Мариупол е един от центровете на украинските крайни националисти, а в социалната мрежа "Телеграм" вече се появиха коментари от чеченски бойци - "комбат ни нареди нацисти в плен да не взимаме".