Стотиците писма години наред са били съхранявани в частен дом, а сега се намирали в частен архив, съобщи германският вестник "Велт", цитиран от ДПА и БТА.

Федералната служба на Германия по архивите, в която работят експерти по нацистки документи, обявиха писмата за истински, отбелязва "Велт".

Те са писани до съпругата на Химлер, Марга, от 1927 до само пет седмици преди самоубийството на високопоставения нацист през 1945 г. в Берлин.

Химлер оглавява СС - организацията, която ръководи концентрационните лагери и Гестапо.

"Велт" уточни, че разполага с копия от писмата. Кореспонденцията включва и много неизвестни досега снимки и документи на осиновения син на Химлер.

Много от писмата са подписани с "татко" и "Хайни", умалително от името Хайнрих. Тези писма са идентични на изпратени от Марга до съпруга й, които се пазят във федералните архиви в Германия.

Те дават поглед върху личните мисли на човек, под чийто надзор са извършени едни от най-тежките зверства на нацистите, отбелязва ДПА.

Ранните писма приличат на съвсем нормални любовни писма, пише вестникът, но се прокрадва и върлият антисемитизъм на Химлер.

Той и Марга официално се разделят през 1940 година, а ръководителят на СС след това живее със секретарката си.

Химлер е един от най-приближените хора на Адолф Хитлер.

Заловен е в края на Втората световна война, но гълта отровна капсула, за да се самоубие, припомни ДПА.