Пътник на полет от Великобритания до Пакистан е причинил редица закъснения на полети на летище Манчестър, след като е отворил аварийния изход в опит да стигне до тоалетната, докато самолетът е бил все още на земята. Полет 702 на пакистанските авиолинии от Манчестър до Исламабад е бил забавен в продължение на седем часа, според информация на компанията.

Говорителят на компания "PIA" казва пред CNN, че пасажерът е отворил вратата, мислейки, че тя води към тоалетната. Летище Манчестър отказа да коментира инцидента.

През май един възрастен пътник бе арестуван и задържан в провинция Шандонг, Китай, за застрашаване на безопасността на самолет, след като се опита да отвори авариен изход при кацането на самолета. В очевиден опит да изпревари опашката на слизане, пасажерът, упоменат с фамилия Сонг, отворил аварийна врата в близост до мястото си.

През февруари 2018 г. една от аварийните изходни врати падна на самолета на Dana Airlines падна, докато се приземяваше в нигерийската столица Абуджа.

Ола Орекурин, лекар от Лагос, тогава написа, че "изходната врата е паднала", докато са слизали от сутрешния си полет от Лагос.