Похищението бе едно от най-малко шестте нападения във френската столица.

Елитни полицейски части щурмуваха концертната зала. Най-малко седем взрива са избухнали по време на щурма, съобщи радио Франс енфо, цитирано от ТАСС и БТА.

"Първите шест избухнали в началото на щурма, който е проведен от две спецподразделения - РЕД на френската полиция и БРИ на парижкия отдел за борба с бандитизма и тероризма. След това, след първите взривове настъпило прекъсване от около 20 минути. После прозвучал последният силен взрив", посочва радиото.

Източници от полицията описват гледката вътре в сградата като "касапница", като добавят, че атентаторите са хвърляли експлозиви по заложниците. 

Четирима терористи са нападнали концертната зала „Батаклан“ са убили около 80 души. „Трима от тях се взривиха, а четвъртият, който също носеше колан, бе улучен от полицейския огън и се взриви, след като падна“, цитира АФП един от полицейските си източници.

Въоръжените лица, щурмували парижката концертна зала "Батаклан" и взели заложници там, са убити, заяви по-късно френският президент, цитиран от Ройтерс. Той добави, че Франция ще бъде безмилостна към извършителите на нападенията.

По разказ на очевидец, който се е намирал в „Батаклан“, двама облечени в черно мъже, въоръжени с AK-47, са започнали да стрелят по хората и са доубивали ранените.

Двамата не са носили маски и не са казали нищо. По-рано, друг очевидец, беше съобщил, цитиран от френски медии, че терористите възхвалявали Аллах и крещели, че отмъщават на Франция за Сирия.