Папа Франциск е приет в болница.

Той е бил диагностициран с респираторна инфекция и ще остане няколко дни за лечение, предаде ДПА, като се позова на съобщение на Ватикана.

Светият отец е бил приет днес следобед в университетската болница "Джемели" в Рим, уточнява БТА.

Първоначалните съобщения бяха, че главата на Римокатолическата църква е приет в болница за планирани изследвания. На папата е била направена компютърна томография заради затрудненото дишане, информира Rai News 24 и ТАСС. Изследването е потвърдило инфекция. 

Папа Франциск няма COVID-19, уточни говорител на Светия престол. Според него 86-годишният папа се е оплаквал от затруднения в дишането през последните дни. 

"През последните дни папа Франциск се оплака от някои затруднения в дишането и този следобед отиде в поликлиниката "Агостино Джемели", за да извърши някои медицински прегледи", съобщи директорът на Ватиканския пресцентър Матео Бруни.

"Резултатът показва респираторна инфекция (изключва се инфекция от Covid 19), което ще изисква няколко дни подходяща болнична медицинска терапия. Папа Франциск е трогнат от многото получени послания и изразява своята благодарност за близостта и молитвите", каза още Бруни, цитиран от радио Ватикана.

По-рано Corriere della Sera дори допусна, че папата може да има проблеми със сърцето.

Заради болките в коляното пък папа Франциск през повечето време е прикован в количка.