Взривни устройства бяха открити в дома на Бил и Хилари Клинтън в предградие на Ню Йорк и в офиса на Барак Обама, съобщиха Асошиейтед прес и Ню Йорк Таймс.

Бомбите са подобни на тази, открита в понеделник в дома на милиадера Джордж Сорос. Устройството е било в пощенска кутия. Открито е от служител на резиденцията на милиардера в Катона близо до Бедфорд в северната част на окръг Уестчестър. То не се е взривило само. След подаден сигнал до полицията на Бедфорд, бил пратен екип за обезвреждане на взривни устройства, който превантивно го детонирал. Сорос не е бил в дома си по време на инцидента.

Взривното устройство, изпратено на семейство Клинтън, е било намерено от служител, който преглеждал пощата на бившия държавен секретар Хилари Клинтън. Няма информация дали Бил и Хилари Клинтън са били в дома си.

Белият дом осъди опитите за бомбени нападения срещу бившия президент Барак Обама, бившия президент Бил Клинтън и съпругата му Хилари Клинтън, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В изявление говорителката на президента Сара Сандърс заяви, че "тези терористични актове са отвратителни" и всички отговорни за тях ще понесат пълната строгост на закона. "Сикрет сървис" и другите правоохранителни агенции разследват и ще предприемат "всички необходими действия в защита на всеки заплашен от тези страхливци", се казва в изявлението.

Президентът Доналд Тръмп е уведомен за събитията и правителството ги възприема "много сериозно", предаде телевизия Ем Ес Ен Би Си, като се позова на високопоставен източник от Белия дом. До Белия дом не е бил пращан пакет с подозрително съдържание, каза информиран източник.