Нови два подозрителни пакета бяха открити в САЩ, предадоха световните агенции.

Агенцията отбелязва, че с това общият брой на тези пратки, адресирани до противници на президента Доналд Тръмп и видни демократи, е достигнал 12.

ФБР съобщи, че във Флорида е бил открит подозрителен пакет, изпратен до сенатора демократ от Ню Джърси Кори Букър, остър критик на Тръмп. Той е бил намерен в център за преразпределение на пощенски пратки във Флорида, северозападно от Маями. Министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен каза, че поне някои от пакетите са били изпратени именно от югоизточния американски щат.

В пощенски клон в Ню Йорк е бил открит подозрителен пакет, адресиран до бившия директор на националното разузнаване Джеймс Клапър и изпратен до телевизия Си Ен Ен, съобщи американската медия.

Общо 12 такива подозрителни пакета бяха открити в САЩ от понеделник. Сред техните адресати са милиардерът Джордж Сорос, бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън, ексдържавният секретар Хилари Клинтън, бившият шеф на ЦРУ Джон Бренън (пакетът на водещата снимка), бившият министър на правосъдието и бивш генерален прокурор Ерик Холдър. Две бомби бяха изпратени на конгресмена демократ от щата Калифорния г-жа Максин Уотърс. Всички те често са критикувани от консервативните десни кръгове. Подозрителна пратка бе изпратена и до адреса на ресторант на актьора Роберт де Ниро в Ню Йорк.

ФБР пусна тази снимка на 25 октомври с молба за съдействие в откриване на хората, отговорни за изпращането на подозрителните пратки на различни адреси

Снимка: AP/БТА

До момента никой не е поел отговорност за пратките. От нюйоркската полиция вече обяви, че в пратките имало взривни устройства - самоделни бомби, поставени в тръби. Всички подозрителни пакети и намерените взривни устройства са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР във военната база Куонтико, щата Вирджиния.