Брюкселските политици "живеят в балон" и са създали елит, който е "изгубил досег с реалността", заяви унгарският премиер Виктор Орбан в неделя, съобщи "Политико".

Забележките му идват, след като Европейската народна партия замрази членството на неговата партия ФИДЕС заради предприетата от Орбан медийна кампания лично срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в която той бе изобразяван като поддръжник на масовата миграция в Европа и като марионетка на американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

След като Еврокомисията възропта срещу действията на Орбан, той прекрати медийните си атаки срещу ЕС и се извини на членовете на ЕНП. Във вчерашното си интервю обаче той отново поде настъпателен тон.

Орбан заяви, че може да поднови медийните кампании.

"Нашата работа сега е да продължаваме да информираме хората за намеренията на Брюксел. Не трябва да отстъпваме, не трябва да се страхуваме, ако опонентите се обиждат и ни атакуват от яд, че сме ги разобличили", подчерта унгарският премиер.

По-късно правителствен говорител, запитан какво означава казаното от Орбан, отказа коментар, като се ограничи само с кратка фраза: "Думите на премиера говорят сами за себе си".