Орбан: Политиците в Брюксел са изгубили досег с реалността

Не трябва да отстъпваме, не трябва да се страхуваме, каза унгарският премиер

Обратно в новината

Коментари - Орбан: Политиците в Брюксел са изгубили досег с реалността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав. Извинил се е да покаже добра воля, че се надява да покажат, че не са там само за заплати и да се подкрепят като много пяна компания. Не виждат ли, че с делата си градят имидж.

Орбан се е извинил първо. След това, когато все пак е имало някакви последствия пак заплашва, че ще продължи. Някой от подръжниците на Орбан, да може да обясни, защо се е извинил първия път, ако е бил прав? И това, сега лицемерие ли е, да се извиняваш, когато си правл или ловък политически ход, тъй като е на наш човек? Щото нали Орбан не е като другите политици...

Stan Stan

Това българите го казват от години.

Не знаех, че съм те избрал за говорител на българите, иначе щях по рано да те поздравя :)) п.п. Ама, айде, да говориш от свое име само, а? :))

Б Р А В О Н А О Р Б А Н!!!!!Не може едни евробюрократи скрили се зад високо платени длъжности да определят начина на живот на страните членки!!!! А нашите управници,евродепутати,еврокомисари като някакви папагали да повтарят разни остарели мантри,да използват остарели и втръснали до болка клишета!!!!ТЕ НЕ ЗАЩИТАВАТ ОБЩО ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ,ТЕ ЗАЩИТАВАТ СОБСТВЕНОТО СИ БЛАГОПОЛУЧИЕ!!!!!!вСИЧКИ,БЕЗ РАЗЛИКА ОТ ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ УРЕЖДАТ СЕБЕ СИ!!!!!

"Той е един от основателите на политическа партия Фидес на 30 март 1988 г. През 1989 г. получава стипендия от фондацията на Джордж Сорос и заминава на обучение в Оксфордския университет, където в продължение на година изучава политически науки. "

Познавам сектанти които след като се спасят от сектата и стават най големите врагове. Това са разумни хора които са видял извращенията и порочноста на сектата отвътре.. И са отвратен. Същото е с Орбан видял отвътре гадост на Соросовата секта Отровено Общество.

Муууухааааахааахааа ... как беше: човекът взе парите каза чекай малко! :) Ми дай му някой лев и ти да иде на специализация у Тамбукту. Току виж ти изпратил картичка от там! :)

че какво от това - шом е можал да вземе нещо от тая фондация, още по-добре - после трябва да целува задните части на Сорос пожизнено ли?? Браво на него

Аааа не знам, у наше село на това му викаме букова дъска - демек измята се!

не знам у ваше село как е но на други места му казват - с неговите камъни по неговата глава.. да измамиш един мошеник какъвто е Сорос не е изобщо нещо недостойно

По-скоро Орбан от мегаломания не схваща , че е просто едно тиранче впримчило с местната си банда една малка източноевропейска страна. Там номерата му минават, ама не се усеща, че в Европа е никой , а много драпа като наядена въшка да изпъкне на челото. Направо жалък, приносите са му , че върна Унгария политически 100 години назад, че гони бежанци , които и без това не желаят да ходят в Унгария и че се прави на голям мъж като преследва интелигенцията на страната. Жалка въшка, която не знае къде се намира и бърка света със собствената си кочина.

По-скоро ти от вродена олигофрения не схващаш, че си просто едно соросче на хранилка при "Отворено общество" и че "тиранчето" всъщност - колкото и да твърдите обратното - се радва на широка народна подкрепа в страната си ... личи си колко надълбоко бърка в соросоидните ви душици щом не пестите обидите си към него...

Глупако, Сорос ли изхранва Европа , срещу , която рипа въшката Орбан. Русоробите сте напълно извън действителността , от пропаганда губите представа къде сте. Това , което наричате соросоиди, всъщност са белите хора в Европа, до които мужиците не можете да се наредите никога и не ви остава друго освен да ги плюете , мразите и завиждате. Обаче пак сте си същата осмърдяна вата и бояршник, вечни роби на, който вожд ви награби и нито крачка напред не мърдате.

го е казал човекът. Но няма кой да го чуе в Брюксел и по други места. Сигурно ще се сетят за думите му, когато отново затракат я гилотината, я автомата. Ама тогава вече файда йок, както казват едни комшии от юг.

британците не само осънаха това доста отдавна, ами и вече са на няколко дни от свободата... на останалите съболезнования

Орбан отличника на Сорос спекуланта, добре спекулира че е срещу Сорос , но работи за братята на Сорос срещу ЕС....който вярва в Орбан е или малоумен, или платен

ша мъ изкефи ако Маджара кажи тия джендъри да гу дуат!

зад него са САЩ, обаче ако САЩ го издугха ще си яде вратовръзката ...

в момента Орбан засели Унгария с Китайци, китайците с еползват с огромни привилегии, другото за защитата му от бежанците е дим и мъгла,за по податливи на хипноза

Навсякъде има китайски квартали и никъде нямат проблеми с местните. А там където отидат ислямисти, започват войни, конфликти, атентати, тероризъм и т.н.

Почкай китйчетата да станат повече да видиш как ще ти седнат на придобитото , в унгария те са работодатели ,но живеят по 8 човека в стая , познай какъв стандарт на живот ще се очаква от теб един ден когато започнат да управляват в Европа, а ти си плюи Европа въпреки че в Европа е най добри стил на живот в целия свят..... и се кефи на предатели , като Орбан

goose

Най-готиното е, че тези, които славословят Орбан, псуват на поразия Боко ... а разлика между двамата няма :)

ХЕХЕХЕХЕ Сложих ти плюс! Нормално е! На тях им плаща кутев, йотова и КУРнелия за да мятат секрети по Тиквата!

Даже Орбан е изпреварил Боко по много показатели, взема най много Евросубсидии на човек от населенеито в ЕС и приятелите му стнали милиардери даже нямат визше образование и от една нула стават най големите богаташи, Орбан приватизира основно немски активи за да ги подари на приятели и работи в Полу САЩ, на гърба на европиесйки пари

Огромна е разликата между Орбан и мижитурката. Орбан громи емиграцията, Боко строи лагери, за да му връщат от Германия орки. Орбан реализира изгодни енергийни проекти, Боко ги спира. Орбан притисна банките, ЕРПтата, ВиКтата и т.н. и намалиха цените с 25%, а Боко увеличава ли увеличава цени.

Даа... Освен една - Орбан е мъж.

Къде е Орбан, къде е боеко... апа къде е цвинокио с частния хаспел?!

Къде ще е Унгария без ЕС и такъв като орбан! заплати като в раССия и затвор за виц!

интересно защо майка ти продължава да обслужва безплатно мераклиите с членски карти на ПП гРОБ?

ВЕЛИКИТЕ ГЕОГРАФСКИ ОТКРИТИЯ ПРЕДИЗВИКАХА ЛАВИНЕН ЕФЕКТ - ЦЕЛОКУПНИЯТ НОВООТКРИТ СВЯТ ИДВА ДА ВИДИ РОДИНАТА НА ВЕЛИКИТЕ ОТКРИВАТЕЛИ, И ОЧАРОВАН И ПОКАНЕН СЕ ЗАСЕЛВА ДА СЕ МНОЖИ С РАДОСТ !!

фатмака да си прочете минусите в края на краищата

Не ми пука за тролското ви прокси, с което цъкате минуси!

И тая дето те е откърмила и нея цъкаме... аналогово, без прокси и без гума. Кожа о кожа!

ОТДАВНА Е РАЗЖАЛВАН . НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ .

За мен политиката на Орбан в Унгария, на Салвини в Италия и на Ципрас в Гърция си има определение: ПОПУЛИЗЪМ. Това верно е показване на проблемите и критика към Брюксел за начина, по който се решават НО - при всички липсва алтернативно решение! Аз като средностатистически селски бек бих желал да има конкретика и представяне на алтернативни решения. Добре, не си съгласен с нещо - излез и сподели своето решение, да го чуем и да решим всеки за себе си дали е правилно!

Е как! Решението да строим руски централи и газопроводи и политиците популисти да прибират рушвети от кгб за тях за да имат денги за партита с малолетни манекенки ала берлускони!

Глупако, и Орбан и Салвини и Ципрас не само посочват алтернативите, но ги прилагат на практика и резултатите са налице - виж в медиите, преди да ръсиш глупости!

Мисля, че ти си готов да ходиш да живееш в Италия или Унгария - имаш и избор даже! Между другото външният дълг на Италия е 115% от БВП. Ако не е Евросъюзът Италия е в банкрут! А я ме светни като разбирач какви алтернативи предлагат въпросните господа? Как решава Орбан проблема с демографията в Унгария? Ами Салвини проблема с дълговете в ИТАЛИЯ?

Демографската политика в Унгария е изключително проста - огромни финансови стимули за млади семейства + огромна финансова помощ за 1,2,3 и т.н. деца. Не е трудно да се ограмотиш, има ясно разписана програма в много сайтове.

Демографската крива на ръста на населението на Унгария също е доста проста и лесно разбираема: 10,350,000 през 1995г. ; 9,650,000 сега! След 2010 г. ( когато идва на власт за 2 път Орбан) годишният спад в % се увеличава. Справка : в много сайтове :) Елементарният анализ на данните показва следното: "огромните финансови стимули" не работят!

да сте чули някой от елита да е пострадал от атентатите

Един от атентатите в Брюксел беше на метростанцията под сградата на Евро Парламента! Имаше загинали работещи там! По-добре се скрий, че си смешен!

ПАК ИЗМЕСТИ ВЪПРОСА, И НЕ ДАДЕ ОТГОВОР!!! ЧОВЕКА ПИТА ДАЛИ НЯКОЙ Е ЧУЛ ДА ИМА АТЕНТАТ СРЕЩУ ЕЛИТА, А НЕ РАБОТЕЩИТЕ ХОРИЦА - РАБОТНИЦИ!

Много ръководни кадри в институциите използват метрото в Брюксел!

Както винаги Орбан е точен и справедлив!

... и крадлив! На думи радикални, но пред парите-васални!

Много са ми смешни тия, който викат БРАВО на така наречените евроскептици! И кое е БРАВО-то! Лесно е да критикуваш! Видяхме го ципрас, виждаме ги в Италия, видяхме ги и брекзитите! Колкото и да се пънат е ясно, че ЕС просто няма алтернатива за Европа! Без ЕС Европа води 2 световни войни!

Що са ни кръстиш просто "Фатмака" - ще ти пасва идеално на умствения капацитет!

Абсолютно е прав, защото например у нас хората виждат че тече процес на ислямизация и циганизация, а също и корупционите практики и ефекта им се виждат на улицата, но политиците не слизат от колите си и тези които страдат от псевдополитики са обикновенните хора, които работят, учат, пазаруват, ползват здравни, социални и други услуги.

И в раССия тече процес на ислямизация заради рублАЗИЙСКИЯ союз , но за това Вожда май ви е забранил да говорите!

никой нищо не забранява на хората, освен на платените тролове , никой не те пита ама ти си пееш песента

мен какво ме вълнува Русия! Става въпрос за ЕС ? Ние съюз с Русия нямаме в момента че да ме вълнува какво правят руснаците със родинатаси! Като нямаш какво да кажеш и веднага отговаряш на въпрос с въпрос! НАС КАКВО НИ ВЪЛНУВА РУСИЯ БЕ ДУША? ЗАЩО ВСЕ ТЯХ ГИ ПОСОЧВАШ ? НАС НИ ВЪЛНУВА ЕС ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА НАРЕД! НА МЕСТНО НИВО НАПРАВО СИ ЖИВЕЕМ В ТОТОЛИТАРЕН КАПИТАЛИЗЪМ, КАКВОТО КАЖЕ КМЕТА ИЛИ МЕСТНИЯ ПАРТИЕН КАДЪР КОЙТ ОПРЕДСТАВЛЯВА ГЕРБ! ЕГАТИ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗА КАКВО МИ Е ТОВА ЧУДО??

Недей така, дрОгарю! Интересува те само раССия! Не можеш да ни излъжеш! Хич не ти дреме за Европа!

Прав е, колкото и да да плюят очернят платените слугинажни медии, Човекът е прав!

Те бюрократите в Брюксел са ясни, за тях всичко е казано, ти орбане по-добре кажи за себе си и как превръщаш Унгария в проруска сатрапия! Кажи защо подслони агента на путин от Македония! Роднини ли сте, какви сте! Или ти платиха лекичко така! Или Ел Чапо от кремль ти обеща услуга! Кажи си, дрОгарю орбан!

не се прави на какъвто ни си защото старшина си ти

САМАТА ИСТИНА! Но сега ишаса ше дигне ктъвното като чуе.

Че евролидерите имат трески за дялане спор няма. Но Виктор Орбан не е човекът, който може да критикува при положение, че Унгария е пълноправен член на ЕС и "цоцка" от привилегиите. Като е много отворен защо не ги извади от съюза и тогава да плюе? По въпроса за имиграцията дава акъл, ама не предлага решение на демографската криза, от която страдат почти всички страни. Европа със силно намаляващо население и без алтернативен приток на хора ще изпадне в дълбока криза, от която ще отнеме десетилетия да излезе - да не говорим, че ще загуби маса влияние и тежест в световен мащаб. Така, че г-н Орбан ако иска да е полезен нека каже как възнамерява да компенсира липсата на имиграция за да го вземем "насериозно"...

Принципно си прав, че прирастът на населението в Европа е недостатъчен и едно възможно решение е миграцията... Но: -Меркел заля Европа с млади мигранти МЪЖЕ,Неквалифицирани, без намерение да се интегрират и да работят, без предварително пресяване за здравно състояние, грамотност, престъпления в миналото итн. Държави като САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия също поддържат демографската си структура частично с миграция, но ситото е безпощадно, приемат се само хора, които ще допринесат нещо за обществото, а не търтеи, които да пощипват руси германки по площадите и да живеят от помощи...

меркел не е ЕС! Сега я разкарват заради глупостите, които направи!

Приятелю, решение по-добро от имиграцията сигурно има..проблемът е, че още никой не го е намерил! Аз също не съм привърженик на имиграция на хора с друга религия, понеже това потенциално носи проблеми. Между другото фактът, че имигрантите са основно мъже е добре за Европа, защото елиминира възможността от създаване на компактни маси население от определени етноси. Също така САЩ са решили проблема основно с имиграция от Мексико - но заедно с работещите влязоха и много наркотрафиканти и престъпници - това е неизбежно. И в другите страни сигурно е така. Аз лично съм на мнение, че, макар и с много недостатъци имиграционната политика на ЕС е единствената възможна в момента и черпя всеки със смислено предложение за по-добра такава! Смятам, че тя е по-скоро временно решение, но спасява положението за момента! Не мога да си представя, че не е помислено какво следва по-нататък и определено смятам, че Европа не се затрива по този начин, а обратното - запазва се!

"Компенсиране на липсата на имиграция"?! А бе ти нормален ли си?! Хайде да компенсираме "липсата" на чума, проказа, дезинтерия, туберколоза...

Приятелче, не знам на каква тема пишеш отговор? Аз пиша, че икономическият просперитет на Европа е тясно свързан със стабилна демографска политика. Без нея Европа загива, капиш? Ако не разбираш трябва доста да попрочетеш на тема "политикономика" както му викаха едно време комунистите! Та Виктор Орбан критикува решението на Брюксел за справяне с проблема (по който май само ти не разбираш, че е жизненоважен за целия континент), но самият той не предлага алтернативно решение - поне аз още очаквам да чуя такова, за да преценя дали го подкрепям или не! Останалото е популизъм и празнодумие!

Хайде едно по едно, че да се смила по-лесно, знам че вашият вид няма особен капаците за размисъл и изводи: 1. Унгария е пълноправен член на ЕС, а не е васал на шепа пияници и климактерички, на които никак не им харесва, че Унгария не им играе по свирката. Орабан, като всеки човек, има трески за дялане, но е патриот и държавник, а не надупен, в посока Брюксел, плазмодий. Орбан иска да опази Унгария християнска, европейска и бяла. С други думи - Унгария, не някаква клоака като Франция (например). Толерастията е заболяване на лебирастите, не на нормалните хора, които искат да се съхранят. Ако Великобритания излезе от ЕС, няма да е последната, така че не е много сигурно, че Унгария ще има от какво да излиза изобщо. За това ще почакаме и ще видим. 2. Европа може да е в демографска криза, но как точно се решава тя, с поддържане на висок стандарт на живот, внасяйки озъбени резняци, които бленуват да унищожат европейската цивилизация, за да я земянят с външни тоалетни, любофф с камили и спане на пода? Кризата не е само въпрос на бройка и спокойно, все още имаме над 600 млн. в Европа, така че няма да изчезне утре! Въпросът е какво, освен бройката, ще решат множащите се паразити, които пак европеецът хрантути и дундурка? Орбан предлага решения по отношение на демографията на страната си и ги осъществява. Това не може да се каже за ядящите филии с мас. Орбан иска унграски деца, не такива с уклон към Haute couture от ДАЕШ. Още може да се напише, но не си струва усилието.

Браво! Съгласен на 100%!

Баровче, хубаво си ги наговорил ама не ти чувам решението на проблема. Орбан "искал" унгарски деца.. И аз искам български деца. Проблемът е че НЯМА! Въпреки материалните и нематериални стимули "белите" европейци не искат да имат деца, което неминуемо води в един момент до пълномащабна катастрофа. И ако един човек е политик на място трябва да предлага РЕШЕНИЯ, а не да мрънкя какво бил искал и кой не бил правил както трябва! Така че чакам твоето решение: какво е то? Как ТИ би решил проблема?

Все тая

@ Кибик (нерегистриран) Ми, четете, бе! Четете! Програмата на Орбан я има, ако не можете или просто не ви е по силите, прочетете статиите на български. Десетки са. Там пише конкретни мерки, които са предприети и вече са в сила. Няма да седна да ви ги преписвам. Не съм ви учителката в 5 клас. *Малкото "в" е умишлено.

До този момент решенията на Орбан нямат желания ефект. Населението на Унгария продължава драстично да намалява! За да има смислен диалог ще трябва малко и Вие да прочетете! За справка мога да ви кажа,че същите мерки с многото пари имаха ограничен ефект и в Норвегия (страната с най-висок стандарт в Европа), но вече и там не работят и затова и там щедро си внесоха мигранти. Дано в Унгария проработят!

абе кибиченце про-имиграционно.... ти тия ги разправяй на някой от вашето село, как Европа се нуждаела от "имиграция" от някъде си... Да те светна първо че в Испания и Португалия безработициата межуд младите е около 30 и 40 процента, в Гърция също е около това ниво. Та на фона на тези показатели, ти и разните му дебелогъзи евробюрократи ще ми говорите за демографски кризи и "алтернативен приток"?? В момента в Германия и от Ауди, и от Форд, и от БМВ съкращават хиляди работници - да не изброявам причините че няма да стигне мястото.. в Сименс същата история. Безработни немци, турци и араби в Германия - с лопата да ги ринеш.. не можеш да ги накараш да копат даже аспержи понеже било уморително и под достойнството им.. отделно от това открито се дискутира за отпадането на още десетки хиляди работни места във връзка с въвеждането на изкуствен интелект и "дигитализация" (новата модерна парадигма..) И ти льольо соросоиден ще ми излизаш с аргумент че трябвало на фона на това всичко да се вкарват на тумби неграмотни маси от Африка, арабските страни , Афганистан, Пакистан и не знам си кой -стан, чиято единствена доказана квалификация е че могат да се размножават бързо и да получават социални помощи пожизнено?? Я се скрий..

И ся ко каза? Говорехме за демографска криза - ти къде фръкна... Не знам какво да ти кажа ... май не си струва усилието да те образовам, защото първо май си неспасяем случай, второ сигурно са се мъчили други през годините и не са успели и трето - няма да ни стигне капацитета на сайта! Така, че ти желая весело и безгрижно съществуване!

Намери се кой да каже , че царят е гол .

ЕЛИТА В ЕС СЪЗДАВА НОВА РЕАЛНОСТ !!! ЛОШОТО Е, ЧЕ ТАЗИ НОВА РЕАЛНОСТ НЕ ПРЕДВИЖДА БЪДЕЩЕ ЗА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ ! ИНАЧЕ, ОРБАН Е ПРИНЦИПНО ПРАВ - НЕ САМО ГО ПОДКРЕПЯМ -СМЯТАМ , ЧЕ СПАСЕНИЕТО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ЕВРОПА Е ЗАЛОЖЕНО В НЕГОВАТА ПОЛИТИКА !!!

Не само там, повечето политици като вземат властта и забравят кой и за какво им я е дал.

За това че ЕС елита е "изгубил досег с реалността" е абсолютно прав!