Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрива на камиони цистерни в Абу Даби и последвалия го пожар, предадоха световните агенции.

Жертвите са двама индийци и един пакистанец. Не се знае националността на ранените. В ход е разследване на случилото се.

Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за атаката и казаха, че тя е била насочена срещу Обединените арабски емирства.

Полицията на Абу Даби съобщи, че предварителните изводи от разследването показват, че на мястото на взривовете са намерени малки предмета, вероятно части от дронове, които може да са предизвикали експлозиите и последвалия пожар.

Трите цистерни, превозващи гориво, се взривиха близо до резервоари за гориво на петролната компания на Абу Даби АДНОК (ADNOC). Пожарът, последвал експлозиите, пък се е разразил в новата зона на международното летище на Абу Даби, която се намира наблизо и в която все още се извършват строителни дейности.

Според телевизия "Ал Маядин", която се позовава на собствени източници, от Йемен днес са били изстреляни 20 дрона и 10 балистични ракети по посока на ОАЕ. Дроновете и ракетите са поразили важни обекти, но повече подробности не се съобщават.

ОАЕ е част от оглавяваната от Саудитска Арабия многонационална коалиция, която се сражава срещу хусите в Йемен, на страната на йеменските власти.