Ново нападение в Австралия само 48 часа след като шестима души бяха убити в оживен търговски център в Сидни от психично болен мъж. Няколко души, сред които и свещеник, са били намушкани в понеделник в църква в Уокли - предградие на австралийския град, предадоха световните агенции. 

По данни на АФП поне четирима са ранени. Те са настанени в болница без опасност за живота. 

Кадри от момента на нападението бяха разпространени в интернет. Те са били заснети по време на предаване на живо на службата. От тях се вижда как, докато епископ Мари Емануил проповядва в храма "Христос, Добрият пастир", мъж, облечен в черно, се приближава до олтара и го намушква няколко пъти.

Нападателят, чиято самоличност не се съобщава, е задържан. Мотивите му се изясняват. Според Ройтрс той съдейства на разследващите.

Това е второ нападение в Сидни само за три дни - в събота в търговския център "Уестфийлд" при нападение с нож бяха убити шестима души, а 12 - ранени. Според австралийските власти, целта на извършителя Джоел Каучи са били жени. Каучи имал психически проблеми и според полицията няма индикации атаката да е извършена с конкретен мотив. Нападателят бе застрелян от полицията.  

Подобни случаи са рядкост в Австралия, която е сред страните в света с най-строги закони за притежание на огнестрелни и хладни оръжия.

Полицията в Сидни е отцепила района на нападението в църква

Снимка: БТА/АП, Марк Бейкър