Без "против" и "въздържал се" и след двуседмични дебати по промените в правителството, предложени от премиера на Република Северна Македония, късно тази вечер парламентът на страната гласува новите министри.

За министър на правосъдието бе избран Кренар Лога от Алианс на албанците, а за министър на здравеопазването парламентът подкрепи Фатмир Маджити, от същата партия. Азир Алиу е новият министър на информационното общество и администрацията, също от Алианс на албанците, а Кая Шукова от СДСМ ще поеме министерството на околната среда и териториалното устройство.

В залата присъстваха 114 от общо 120 народни представители, като новите министри бяха избрани с 65 и 64 гласа. Въпреки че присъстваха на заседанието, депутатите от опозицията не гласуваха.

Новите министри, които влязоха в правителството на Димитър Ковачевски, след като бе постигнато споразумение с Алианс на албанците, положиха тържествена клетва. От правителствената коалиция излезе албанската партия Алтернатива, както и партията Демократичен съюз, която има един депутат.

Така в реформираното правителство на Северна Македония Кренар Лога заменя Никола Тупанчевски от СДСМ, Меджити заменя Беким Сали от Алтернатива, Алиу заменя Адмирим Алити, също от Алтернатива, а на мястото на Насер Нуредини от коалиционния партньор на СДСМ ДСИ застава Кая Шукова.