Служители на Отдела за борба с тероризма в Ню Йорк изнесоха днес подозрителен пакет от сграда в Манхатън, адресиран до актьора Робърт де Ниро в квартал Трайбека, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Би Би Си уточнява, че пратката е изпратена до ресторант на филмовата звезда, който се намира в сградата. Като се позова на полицейски източник Ен Би Си съобщи, че устройството е пристигнало в "Трайбека грил" (Tribeca Grill) на "Грийнуич стрийт" 375 в квартал Трайбека. Според полицейски говорител сигналът е постъпил в 5.00 ч. сутринта местно време.

Полиция пред сградата, където е получена пратката

Снимка: AP/БТА

Специалисти изучават съдържанието на пратката, съобщи Ен Би Си.

Според цитираните полицейски източници намереното днес взривно устройство изглежда свързано с предишните, изпратени на представители на Демократическата партия и в централата на Си Ен Ен в Ню Йорк. Пакетът приличал на останалите и в него имало подобно взривно устройство. Устройствата всъщност са самоделни бомби, поставени в тръби, обявиха вчера от нюйоркската полиция.

Де Ниро е критик на президента Доналд Тръмп и веднъж дори го нарече "национално бедствие". Държавният глава пък изрази мнение, че носителят на "Оскар" има много много нисък коефициент на интилигентност.

По данни на ФБР досега са открити седем самоделни взривни устройства, изпратени на седем получатели. Сред мишените са финансистът Джордж Сорос, семейство Клинтън, бившият президент Барак Обама, бившият шеф на ЦРУ Джон Бренън, бившият министър на правосъдието и бившият генерален прокурор Ерик Холдър. Две бомби бяха изпратени на конгресмена демократ от щата Калифорния г-жа Максин Уотърс.

Всички подозрителни пакети и намерените взривни устройства са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР във военната база Куонтико, щата Вирджиния.