"Премиерът Бойко Борисов днес е коментирал от Брюксел оставката ми. Господин Борисов, този въпрос приключи. Гледайте си делата в ГЕРБ и мислете за прегръдката с ДПС", това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На драматичен пленум този уикенд тя оттегли оставката си, която бе подала след изборите за Европейски парламент, заявявайки, че го прави за доброто на партията.

А по-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ заяви пред журналисти:

"Преди няколко дни тя каза, че аз не съм успял, и ГЕРБ, да й вземе оставката - оставка, която тя подписа сама и връчи сама. Какво имам аз общо с оставката на Нинова, като тя си я написа сама?.

"Самата тя заяви "бизнесмените да си затворят портфейлите си", е сега да си ги отворят. Нинова призова банкерите в БСП да затворят портфейлите си. Сега могат да ги оставят отворени и да посочат кой колко пари е внесъл в БСП. Един бизнесмен - 10 милиона, друг - 5 милиона, и да си ги узаконят", добави той по повод партийните субсидии, които са на път да бъдат намалени от 11 на 1 лев за глас.

Намекът на социалистката за ДПС пък очевидно е по повод вчерашната договорка на ГЕРБ и ДПС субсидиите на партиите да паднат от 11 на 1 лев, като се даде възможност на физически и юридически лица да ги подпоматат без ограничения, но при ясна прозрачност. БСП е против това.

Проектозконът бе гласуван днес на второ четене в бюджетна комисия.

Първоначално от ДПС лансираха дори 0 лева субсидиранене на партиите, като предложението дойде от депутата Делян Пеевски.