Камерън Дъглас беше осъден на допълнителни 4,5 години затвор за употреба на наркотици, докато е зад решетките, припомня Ройтерс. Присъдата му бе наложена по отделни обвинения в притежание и пласиране на наркотици. Тя ще влезе в сила след изтичането на сегашната му присъда от пет години.

34-годишният Камерън е в затвора от април 2010 г. за притежание на хероин и пласиране на големи количества метамфетамин и кокаин.

Съдия Ричард Бърман от съда в Манхатън издаде втората сурова присъда - двойно по-голяма от исканата от прокурорите, въпреки демонстрираното от Камерън Дъглас разкаяние и молбата му престъплението му да бъде разглеждано като последствие от зависимостта към наркотиците, от която не е могъл да се отърси. Сега федералният апелативен съд на Ню Йорк потвърди присъдата, издадена от Бърман.

През октомври 2011 година синът на Майкъл Дъглас се призна за виновен в притежание на наркотици, докато е в затвора - престъпление, смятано за много по-сериозно, когато обвиняемият е лишен от свобода. Прокурорите искаха той да бъде осъден на между 12 и 18 месеца затвор, но съдията реши, че "безразсъдното и безотговорно" поведение на Камерън Дъглас от арестуването му през 2009 г. заслужава по-сурово наказание.