Войниците са били на дежурство. Единият от тях е ранен в ръката, а друг е с наранявания по лицето, пише "Паризиен", цитиран от "Фокус".

Нападателят на френските войници е бил екстрадиран от Турция миналата седмица. Според източник на АФП нападателят е бил разпитан от френските разузнавателни служби след завръщането му от Турция.

Сара Барон от полицейски синдикат в Ница каза, че нападателят е задържан, но за двама души, които са били с него, се смята, че са избягали след атаката, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според местно издание минути преди атаката нападателят е бил глобен като нередовен пътник в трамвая.
Той платил глобата, без да протестира.
След като слязъл от трамвая, се насочил към войниците.

Франция е под повишена тревога след нападенията в Парижка област на тримата ислямски екстремисти, при които загинаха 20 души, включително въоръжените нападатели.
Над 10 000 войници бяха разположени в цялата страна, за да пазят обекти с чувствителен характер, включително големи търговски зони, синагоги, джамии и транспортни центрове.

По-рано днес френските власти арестуваха седем мъже и жена, заподозрени в участие в мрежа за изпращане на бойци, които да се присъединяват към ислямските екстремисти в Сирия.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов каза, че лицата, които са задържани в района на Париж и Лион, не са заподозрени във връзка с нападенията от 7-9 януари.

Полицията опитва да не допусне евентуално ново насилие, както и да открие възможните съучастници на тримата въоръжени ислямски радикали, които нападнаха супермаркет за кашерна храна и вестника "Шарли Ебдо".

Мъжете засвидетелстваха вярност към екстремисти в Близкия изток, допълва Асошиейтед прес.