Сред жертвите е и водачът, който се застрелял сам в колата, съобщи министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл, цитиран от ТАСС и ДПА.

Министърът посочи, че няма данни за терористичен акт. Той потвърди, че водачът на вана е бил германски гражданин, "а не бежанец или нещо подобно".

По-рано днес германски медии съобщиха, че извършителят бил 49-годишен германец, страдащ от психични отклонения, а преди време бил направил опит за самоубийство.

Между 20 и 30 са ранените при инцидента, шестима от които са в тежко състояние.

Български студент в Мюнстер: Ситуацията е тежка >>

Няма данни за пострадали българи към 20.30 ч., съобщиха от българското Външно министерство.

Български граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Берлин: +49 30 201 0922; +49 176 122 99 190 и на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн: +49 69 509 278 13 10, както и на телефонът на Ситуационния център на МВнР: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56.

Съболезнования за Германия след атаката в Мюнстер

Френският президент Франсоа Макрон изрази вТуитър своите съболезнования към Германия във връзка с трагедията в Мюнстер този следобед, предаде Франс прес.
"Всички мои мисли са за жертвите от атаката в Мюнстер. Франция споделя страданието на Германия", написа той.

Съболезнования поднесе и президентът на Русия Владимир Путин. В телеграма до германския президент Франк-Валтер Щайнмайер руският държавен глава го моли да предаде думи на искрено съчувствие към роднините и близките на загиналите и пожелания за скорошно оздравяване на всички пострадали, съоби пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Скърбим заедно с Мюнстер. Моите мисли са с жертвите и техните близки. Огромна благодарност към всички, които им помагат в този труден момент. Желая сили на тях, и разбира се, на пострадалите", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на сайта на ЕК.

Своето съчувствие изрази в Туитър и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е дълбоко потресена от ужасните събития в Мюнстер. Ще бъде направено всичко за изясняването на случая и за подкрепа на пострадалите и техните близки, написа тя в Туитър