Агенцията се позовава на служител, пожелал да остане анонимен, тъй като още няма разрешение новината да бъде оповестена публично.

Абделкадер Мера, братът на терориста, и приятелката на Абделкадер, които също бяха задържани, засега остават под стража в Париж.

Братът на убиеца признал, че присъствал на кражбата на мотоциклета, използван при кръвопролитните нападения, предаде АФП, като се позова на източник от полицията. 500-кубиковият мотоциклет "Ямаха" е бил откраднат в района на Тулуза на 6 март, тоест пет дни преди първите убийства, извършени от Мохамед Мера.

Докато бил разпитван в Тулуза, Абделкадер заявил, че е "горд" от постъпката на брат си. Абделкадер е бил разпитван вече преди няколко години от полицията заради предполагаеми връзки с мрежа, която набирала младежи от района на Тулуза, които да бъдат изпратени в Ирак.

Асошиейтед прес посочва, че френските следователи се мъчат да установят дали екстремистът е действал сам. Има сведения, че неговият брат му е помагал за извършването на престъпленията, каза говорител на службата за борба с тероризма. Той добави, че съдът ще реши дали към Абделкадер ще бъдат предявени обвинения. ИТАР-ТАСС цитира изявление на говорителя на френското разузнаване Анж Мансини, че в жилището на престъпника са били открити пет пистолета, пушка-помпа и няколко автомата на обща стойност 20 хиляди евро. Докато полицията водела преговори с Мера дали да се предаде, той признал, че купувал оръжията с пари, които си осигурявал чрез кражби.

Френският президент Никола Саркози събра днес на специално заседание премиера, членове на правителството и полицейски началници, предаде Франс прес.