Британският милиардер Ричард Брансън поднесе извиненията си за свой туит със снимка, възприет от потребители на социалните мрежи за расистки, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Снимка: VIRGIN

Брансън беше в Република Южна Африка за откриването на своя център за предприемачество, от който ще се възползват компании от южните африкански държави. В Туитър той написа:

"Страхотно е да бъда в Република Южна Африка, за да открия новия център "Брансън" за предприемачество. Поставили сме си за цел да станем сърцето на предприемачеството в Южна Африка".

Туитът беше придружаван от снимка, за която Брансън позира с осем младежи, всичките бели. Кадърът обаче породи гневни реакции в Република Южна Африка, страна, в която все още има напрежение на расова основа четвърт век след официалното падане на режима на апартейда.

"Нуждаете се от повече цветнокожи хора на снимките си и в проектите си", написа потребител на интернет, обръщайки се към Брансън.

"Къде намерихте толкова бели в Южна Африка?", допълва друг потребител, визирайки че цветнокожите са 80 процента от населението на страната.

В отговор на критиките Брансън поднесе в Туитър извиненията си и призна, че на "снимката наистина няма многообразие". Той увери, че новият център "Брансън" за предприемачество е за всички южноафриканци.

По-късно въпросният туит беше свален от профила му в социалната мрежа.

Скрийншот: Twitter