Британският премиер Тереза Мей предупреди британските депутати, че могат да избират между три варианта за Брекзит, предаде Франс прес.

"Изборът е ясен - можем да изберем да напуснем (ЕС) без споразумение, да поемем риска да няма Брекзит или да подкрепим най-доброто споразумение, което можеше да се договори", заяви тя в реч пред парламента.

Европейската комисия отказа да вземе отношение по поредицата оставки в британското правителство след оповестяването снощи на съдържанието на предварителното споразумение за оттегляне на Великобритания от ЕС.

"Няма да коментираме вътрешнополитически събития, каза говорител на комисията. - Преговаряме с премиера Тереза Мей и с нейното правителство. Ще продължим добросъвестната съвместна работа."

Говорителят отказа да коментира възможността споразумението да бъде отхвърлено. В отговор на въпрос той уточни, че в последните часове председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер не е разговарял с британския премиер.

Както е известно, днес по-рано британският министър за Брекзит Доминик Рааб и неговата заместничка Суела Браверман подадоха оставки.