Германската канцлерка Ангела Меркел беше забелязана днес да трепери до президента Франк-Валтер Щайнмайер по време на церемония на закрито по освобождаването на министъра на правосъдието Катарина Барли, която напуска, за да бъде депутат в Европейския парламент, предаде Ройтерс.

 

Кадри отблизо показаха днес как 64-годишната Меркел се опитва да спре треперенето на тялото, като придържа ръцете си една в друга. След това помощник се втурна към нея да й предложи чаша вода, която тя отказа.

Такова нещо й се случва за втори път в рамките на две седмици. На 18 юни германската канцлерка видимо трепереше на среща с украинския президент Володимир Зеленски, който беше на посещение в Берлин. След като обаче пи вода, тя се почувства по-добре.

Говорителят на Меркел каза пред Райтерс, че тя е добре. Запитан дали германският лидер ще участва в предстоящата среща на върха на Г-20 в Япония, говорителят й каза, че всичко ще се състои, както е планирано.

При пристигането си в парламента половин час по-късно днес германският лидер изглеждаше добре, отбелязва Асошиейтед прес.

Германия, както и голяма част от Европа, е обхваната от продължителна гореща вълна, въпреки че през изминалата нощ температурата в Берлин спадна, отбелязват агенциите.