Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира встъпването в бойно дежурство на фрегатата "Адмирал Горшков", която е носител на хиперзвуковите ракети "Циркон". Медведев пише, че фрегатата, чиито изпитания са приключили наскоро, "се е отправила към бреговете на страните от НАТО" (ден преди това за отплаването съобщи руският президент Владимир Путин).

Постът на Медведев е в отговор на призив към руснаците, публикуван от посолството на САЩ в Русия в Twitter. Американските дипломати изразиха солидарност с онези руски граждани, които "се стремят да създадат мирно бъдеще". "Вярваме, че това, което се случва, не е достойно за вас, и сме солидарни с всеки от вас, който се стреми да създаде по-мирно бъдеще", се казва в публикацията на посолството.

Ето какво гласи текстът на поста на Медведев в Telegram:

"Държавният департамент публикува сладникаво обръщение към руския народ от рода: "обичаме ви всички". То завършва в типичния им гнусно-йезуитски стил: "Ние сме солидарни с всеки от вас, който се стреми да създаде по-мирно бъдеще". А войната в Украйна, според тях, е недостойна за тези всички.

Дори за тези първокласни уроди това е върхът на цинизма и предел на моралната деградация. САЩ харчат десетки милиарди за войната в Украйна, доставят оръжията си в гигантски мащаби, изтребвайки хиляди хора с чужди ръце. Това е безкраен цинизъм в най-добрите традиции на нацистите. Да, всъщност sons of bitches, които дрънкат такива глупости, са си истинските наследници на райхсминистъра на пропагандата Йозеф Гьобелс.

Само че тази мъртвородена глупост вече няма ефект върху никого. И отговора на нея ще получите не в кабинетната тишина.

Най-големият подарък за Новата година с комплект ракети "Циркон" потегли вчера към бреговете на страните от НАТО. Обсегът им от 1000 км, хиперзвуковата скорост от 9 Мах и възможността да използват всякакъв заряд гарантирано преодоляват всяка противоракетна отбрана. Нека до постои стои на стотина мили от брега, близо до река Потомак. Така че - радвайте се!

Той ще накара да се опомни всеки, който представлява пряка заплаха за Русия и нашите съюзници.

За вас и вашите прислужници, които убиват нашите хора, никога няма да има прошка. Ще говорим с вас на езика на силата, щом друго не разбирате. И ще произвеждаме още повече съвременни оръжия. За да мачкаме с тях нацистката мърша, която сте породили през XXI век. Да отмъстим на всеки престъпник за всеки убит гражданин на нашата страна", пише в заключение бившият президент и премиер на Русия.