Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира новина на Foreign Policy, че Украйна иска да получи американски втечнен газ по ленд-лиз.

"Видях съобщение, според което Украйна иска да получава втечнен природен газ от задграничните си господари по ленд-лиз, като плащането за доставката ще се извърши след 2 години. В противен случай тя просто ще измръзне до смърт през предстоящата зима. Има само един въпрос. А кой казва, че след две години Украйна изобщо ще съществува на картата на света? Въпреки че на американците вече не им пука - те са толкова вглъбени в проекта "анти Русия", че всичко останало е нищо за тях...", написа бившият руски президент в Telegram.

Последва отговор от Киев. Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк отговори на Дмитрий Медведев:

"Ако руският империализъм имаше лице, това щеше да е Медведев. Малък човек с огромна несигурност, който излива отрова по адрес на Украйна или заплашва света като единствен начин да се самоутвърди. Украйна е била, е и ще бъде. А къде ще бъде Медведев след две години - това е въпросът!", написа Подоляк.

Преди седмица Медведев разпали духовете с друг пост, в който коментира защо постовете му са толкова остри: "Отговорът е, че ги мразя. Те са копелета и изроди. Те искат нашата смърт, на Русия. И докато съм жив, ще правя всичко възможно те да изчезнат", написа той в канала си, без да уточни кого точно има предвид.

Вчера Дмитрий Медведев пък написа следното:

Става ясно, че особено надарените персонажи, за които писах, са започнали да осъзнават, че Русия е нашата любима Родина. И също така те са осъзнали, че не могат да оцелеят без нашата страна.

Защото в противен случай те няма да получат:

- храна за своите граждани;

- торове, за да произвеждат храна за своите граждани;

- енергийни източници за производство на храна и топлина за своите граждани;

- метали и други продукти, за да произвеждат машини за своите граждани;

- гориво за европейските и американските атомни електроцентрали, които осигуряват 20-40% от електроенергията за гражданите на тези страни.

Списъкът може да бъде продължен.

Сега с нетърпение очакваме следващия пакет европейски санкции и великите решения за санкции на grandfather Joe (дядо Джо), за които авторите на същите тези санкции веднага започват да измислят схеми за заобикаляне.

Няма да ви напомням за инфлацията, цените на всички видове горива и прогнозите за спад на икономиките. Всички данни са публично достояние.

А това е само първият месец от лятото.

Очакваме есента... когато ще трябва да пожънем основната реколта от санкциите.

Междувременно парният влак на тяхната икономика на услугите и цифровите валути с пълна пара се блъска в стената. Усмихнете се, господа, усмихнете се!", написа Медведев.