Четирима души загинаха при стрелба в руския град Кримск, съобщиха руските медии.

Според местните правоохранителни органи мъж, въоръжен с пушка е застрелял трима души, а след това се е самоубил. Местният Следствен комитет, съобщи, че става дума за 66-годишен жител на града, който от лична неприязън е открил стрелба с пушка по свои познати си, родени през 1983 и 1969 г., и ги е убил на място. След това извършителят е застрелял друг мъж (самоличността му се установява) и ранил още един - 61-годишният мъж е настанен в болница.

След това стрелецът се е самоубил. Образувано е наказателно дело за убийство.

Депутатът от Държавната дума Александър Хинщейн заяви, че стрелецът е бил на 62 години, казвал се е Владимир Жиров и е притежавал законно оръжието.

"От 2019 г. той е бил собственик на гладкоцевна пушка ВПО-209. Разрешението му изтича през 2024 г. Жиров никога преди това не е попадал в полезрението на правоохранителните органи", казва Хинщейн.

Малко по-късно стана известно, че стрелбата е станала в медицински център, като първите двама са били убити в здравното заведение, а третата жертва на стрелеца е била случаен минувач, същото важи и за ранения, съобщи Интерфакс, позовавайки се на пресслужбата на Главното управление на руското вътрешно министерство за Краснодарския край.

Лицето, което открива огън, е мъж, роден през 1956 г., и се самоубива. Полицията разследва обстоятелствата на инцидента, включително мотивите за престъплението, съобщиха от Министерството на вътрешните работи в региона.

Каналите в Telegram 112 и Mash, пишат, че стрелбата е открита от Владимир Жиров, който е загубил делото срещу бившата си съпруга Галина и това може да е причина за стрелбата.