Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че жертвите при срутването на моста на магистрала А10 в Генуа вече са 30, като има много тежко ранени. Сред загиналите е и малко дете. 

Според данни на спасителните екипи, работещи на мястото на трагедията обаче, жертвите вече са 35.

По информация на TGCom24, пострадалите са десетки, а десет души са в неизвестност. Спасителните екипи са успели да извадят четирима души живи изпод отломките, предаде телевизия РАИ.

"Благодаря на пожарникарите, на професионалните спасители и доброволците, които се притекоха на помощ още в първата минута и продължават да работят за спасяването на човешки живот", заяви Салвини пред журналисти в Катания.

Мостът "Моранди", по който минава магистрала А10, се срина около 13 ч. българско време. В момента на срутването, на съоръжението е имало десетки автомобили.

Министърът на транспорта Данило Тонинели заяви, че причината за трагедията са сериозни недостатъци в техническото обслужване на съоръжението. 

"Техническото обслужване трябва да е пред всичко останало. Този, който бъде признат за виновен за случилото се, трябва да поеме пълната отговорност. Но затова е много рано да се говори", допълни Тонинели. 

По думите му, подобна трагедия не трябва да се случва в "цивилизована държава, като Италия".

Според очевидци, мълния е ударила моста и това е причината за срутването му. Същевременно, по данни на метеоролози, вятърът в района на Генуа е достигнал скорост от 56 км/час.