Украинските военни предприеха масирана атака с безпилотни самолети в южната част на руската Краснодарска област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на извънредните ситуации написаха в приложението Телеграм, че са били атакувани три общини. Фрагменти от един дрон паднали върху къща за гости в Темрюк, но жителите са били евакуирани и няма пострадали.

ТАСС, цитирайки съобщение от оперативния щаб в Краснодарска област, информира, че при украинската атака са били ранени четирима души. Има нанесени щети на котелно помещение и на автогара. Ранените са пострадали при падането на отломки от свалени дронове.

Руската противовъздушна отбрана отблъсна украинска атака с дронове срещу град Севастопол в Крим и е свалила четири безпилотни летателни апарата, съобщи още днес назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, цитиран от Ройтерс.

Няма данни за жертви или щети, написа Развожаев в приложението "Телеграм".

В резултат на паднали отломки от свалените дронове в района на Монастирското шосе се е запалила трева. Няма пострадали хора, не са установени и пострадали обекти. Спасителните служби продължават да работят, допълни губернаторът на града, цитиран от ТАСС.

През последните дни се засилиха ударите на Киев с дронове по големи депа за горива в Русия, а атаките срещу петролни рафинерии, чиято работа има много по-голямо въздействие върху световните пазари и цени на петрола, намаляха.

Украйна твърди, че руските енергийни съоръжение са легитимни цели, тъй като подпомагат военните усилия на Москва, които се изразяват в удари по украинските градове и инфраструктура.

Във вторник няколко резервоара за съхранение на петрол в руския град Азов се запалиха след атака с дрон, която според източник от украинското разузнаване, цитиран от Ройтерс, е била извършена от Службата за сигурност на Украйна.