Париж разследва опит за отравяне на руската журналистка Марина Овсянникова. Такова подозрение е споделила тя с властите. Бившата журналистка на руския държавен Първи канал се е почувствала зле в четвъртък, след като излязла от жилището си във френската столица.

"Овсянникова съобщи, че се е почувствала зле, след като е излизала от жилището си. Тя смята, че са се опитали да я отровят", заявиха от прокуратурата в Париж, цитирани от ТАСС. 

"Засега можем да кажем, че ни уведомиха за нейните показания. Разследването ще бъде възложено на съдебната полиция", допълват от обвинението във френската столица.

Овсянникова сама е извикала Спешна помощ и е била откарана в болница. Според източник на Франс прес, близък до следствието, по бравата на врата в дома на Овсянникова е имало прах, информира БНТ.

Журналистката беше осъдена задочно на 8,5 години лишаване от свобода, след като избяга от домашен арест в Москва миналия октомври. Присъдата й беше наложена заради разпространение на невярна информация във връзка с руската армия.

Овсянникова се прочу с антивоенния плакат, който издигна в студиото на Първи канал в първите месеци на войната в Украйна. Тогава Овсянникова още беше служител на държавната телевизия и показа антивоенния призив "Спрете войната" по време на жив ефир, зад гърба на водещата на централната емисия новини.

След бягството от домашния арест бившата журналистка беше обявена за международно издирване.