Френският президент Еманюел Макрон посети днес Марсилия, за да разговаря с професор Дидие Раул, който застъпва тезата коронавирусът да се лекува с хидроксихлорохин, предаде Франс прес, като се позова на изявление на Елисейския дворец.

Срещата на Макрон с Раул е част от опитите на френския президент да си състави ясна картина за евентуалните методи на лечение на коронавируса, предава БТА.

Макрон бе посрещнат в Средиземноморския болнично-университетски институт, където работи Раул.

Френският лидер зачести посещенията си в болници, но без присъствието на журналисти, за да се консултира с болнично-университетски екипи, участващи в клиничните изследвания на коронавируса, преди обръщението си към французите в понеделник вечер.

Френското президентство вече обяви, че карантината, която бе удължена веднъж до 15 април, ще продължи и след тази дата. Това става на фона на близо 11-те хиляди смъртни случаи от коронавирус във Франция.

Президентството обяви, че Макрон, преди обръщението си в понеделник, ще се консултира с голям брой френски, европейски и международни, държавни и частни лица, за да подготви решенията, които ще обяви.

Дидие Раул, който се превърна в една от основните личности по време на кризата с коронавируса, публикува два научни материала за хидроксихлорохина, които, според него, доказват ефикасността му при лечението на коронавируса.

Много учени обаче смятат за невъзможно да се направи подобно заключение само на базата на научните трудове на Раул.

Във Франция заболелите от коронавирус са 83 080 души, починалите са 10 869, а излекуваните са 21 461.